Ако разгледаме комиксите на Marvel и всички герои в тях, Ант-Мен със сигурност не е най-странният. Киновселената обаче е малко по-различна от рисуваните истории, и в нея Ант-Мен стои малко неравностойно до герои като Железният човек, Тор, Хълк

Нов трейлър на "Ант-мен и Осата"

Нов трейлър на "Ант-мен и Осата"

Какво ни очаква

Но това далеч не означава, че Скот Ланг (Ант-Мен) не може да спасява света, както го правят гореспоменатите супергерои.

Малко предистория

Първият самостоятелен филм за Ант-Мен дойде през 2015 г. и сложи край на втората фаза от филми за супергерои на Marvel. (За любопитните, първата фаза започва през 2008 г. с "Железният човек" и приключва през  2012 г. с "Отмъстителите".)

Година по-късно, през 2016 г., беше даден старт и на третата фаза с "Първият отмъстител: Войната на героите", когато враждата между Капитан Америка и Железният човек раздели Отмъстителите на две. Точно тогава Ант-Мен беше включен в отряда на Стив Роджърс (Капитан Америка). 

Защо не видяхме Дедпул в "Отмъстителите: Война без край"

Защо не видяхме Дедпул в "Отмъстителите: Война без край"

А няма и да го видим

Това беше и последният път, в който видяхме Скот Ланг. Той не беше част от титанични сблъсък с Танос в "Отмъстителите: Война без край", а "Ант-Мен и Осата" ще бъде ситуиран във времето след "Първият отмъстител: Войната на героите"

Ант-Мен и Осата

В костюма на Ант-Мен отново ще видим Пол Ръд, но този път ще има и верен помощник в лицето на Осата (Еванджелин Лили). Това беше загатнато още в края на първия филм. Сега, във втория, ще видим как Скот Ланг се справя със задачата да бъде супергерой и баща. 

Първо, ще трябва да се сработи с новия си партньор, след което да пребори и нов злодей, в чийто костюм ще видим Хана Джон-Кеймън. Нейната суперсила е да преминава през стени без никакъв проблем. 

Ще видим Майкъл Дъглас в ролята на д-р Ханк Пим, както и Мишел Пфайфър в тази на Джанет -мистериозно изчезналата негова съпруга, но и майка на Хоуп (Осата). 

"Ант-Мен и Осата" със сигурност ще ни даде забавление от комиксов характер, с каквото запомнихме и първия филм. Ето още няколко интересни факта около филма, систематизирани от IMDb.   

Любопитно

Джанет (Мишел Пфайфър) е съпругата на д-р Ханк Пим, майката на Хоуп, но и първата жена, обличала костюма на Осата. Да, но Майкъл Дъглас (д-р Ханк Пим) е имал желанието тази роля да бъде поверена на съпругата му Катрин Зита Джоунс. Явно, не се е получило.

Джанет е вторият комиксов герой, който Мишел Пфайфър ще изиграе. Първият бе на Жената котка в "Батман се завръща" (1992 г.)

"Ант-Мен и Осата" е двадесетият филм за супергерои от киновселената на Marvel. Излиза на екран 10 години след първия - "Железният човек" (2008 г.)

„Тор: Рагнарок“ – ще бъде ли най-добрият филм от цялата поредица

„Тор: Рагнарок“ – ще бъде ли най-добрият филм от цялата поредица

Очаква ни много хумор и много екшън

"Ант-Мен и Осата" е вторият филм от киновселената на Marvel, в който злодеят е жена. Както добре си спомняме, първият беше "Тор: Рагнарок", където Кейт Бланшет изигра сестрата на Тор и Локи - Хела. 

"Ант-Мен и Осата" тръгва по кината този петък, но първоначалният план е бил на тази дата да видим Captain Marvel. Marvel обаче променят решението си и оставят героинята на Бри Ларсън да раздава правосъдие през 2019 г. 

Интересни факти около "Черната пантера"

Всичко, което знаем за "Черната пантера"

Какво трябва да знаем за филма, дни преди премиерата му

Ще завършим с нещо забавно. В "Гаджето на майка ми" (2007 г.) Пол Ръд и Мишел Пфайфър влязоха в ролята на любовници, а в предстоящия филм за Ант-Мен ще бъдат зет и тъща. Така де, ако отношенията между Скот Ланг и Хоуп се развият както всички очакваме. 

"Ант-Мен и Осата" е в кината от 6 юли