Комиксите са всеобщ любимец, не само защото комбинират текст и рисунка, а и защото от тях се "раждат" и нови художествени форми. Например филми. И то безспорни блокбастъри.

Говори се, че "Тор: Рагнарок" ще е не само едно от добрите филмови произведения на Marvel, а и едно от най-забавните. Преди премиерата се поразровихме из някои любопитни факти, около Тор.

Актьорите

Крис Хемсуърт в ролята на Тор е ясен, както и Том Хидълстън като Локи. Едно от ключовите нови попълнения е Кейт Бланшет, която влиза в ролята на богинята Хела.

Преди да започнат снимките на "Тор: Рагнарок", Бланшет беше под въпрос заради сгъстения ѝ график. В крайна сметка обаче успя да се вмъкне в продукцията и всички сме изключително щастливи.

Снимка 319710

Източник: marvel.com/thor

В свое интервю актрисата признава, че е приела ролята заради своите деца - големи фенове на комиксите на Marvel. Няма как да пропуснем и Идрис Елба, който отдавна е със запазено място във филмите от тази поредица.

Хуморът

Отчетливият хумор във филма (твърди се) е заслуга на режисьора Тайка Уайтити, който има и актьорска роля - тази на Корг. Между другото, тук Сам Нийл и Джеф Голдблум ще си партнират на екран за първи път от 1993 г., когато снимат заедно "Джурасик парк".

Режисьорите

Засега поредицата за Тор е единствената на Marvel с различни режисьори за всеки филм. Това са Кенет Брана през 2011 г., Алън Тейлър през 2013 г. и сега - Тайка Уайтити. Същото е положението и с композиторите на музиката към филмите - Патрик Дойл (2011 г.), Браян Тейлър (2013 г.) и Марк Мадърсбоу (2017 г.).

Жените

Ако сте фенове на любовната история между Тор и Джейн Остин (в ролята Натали Портман), трябва да ви предупредим нещо важно: Джейн няма да се появи в новия филм. На нейно място ще свидим Теса Томпсън в ролята на новата изгора Валкирия. Чуваме, че всички са впечатлени от нея и съвсем скоро ще разберем защо.

Снимка 319712

Източник: marvel.com/thor

Тор

Чисто визуално, Тор е нов човек. Дори е с нов външен вид. Ако преди персонажът на Крис Хемсуърт приличаше на романтичен рицар, то в новия филм главният герой вече е с модернизирана и доста по-съвременна прическа.

Дано косата на Тор да не е толкова важна за неговата сила и успехите му, както при Самсон. Впрочем, освен физическата промяна у персонажа, трансформация се налага и при актьора, който влиза в образа.

Говори се, че за да се превърне отново в Тор, Крис Хемсуърт е трябвало да премине на изключително строг хранителен режим, да тренира по стриктна фитнес програма и да поема по 6000 калории дневно.

За какво става въпрос във филма

Що се отнася до сюжета на "Рагнарок", с две думи можем да ви разкрием, че историята се върти около събитие от мащабите на Армагедон.

Тор е персонаж от скандинавската митология и не бива да ви изненадва фактът, че във филма става дума именно за такова апокалиптично събитие.

Отново "консултирайки се" с нордската митология, ще ви кажем, че думата "рагнарок" означава "залез на боговете".

Снимка 319711

Източник: marvel.com/thor

Вече е ясно - сюжетната ситуация във филма е сериозна. Именно затова ни е особено любопитно да разберем как такава тематика е умело обвързана с хумора, прокаран от режисьора.

Надяваме се, че за своите 130 минути "Тор: Рагнарок" няма да страда от прекомерно разтакаване. Така или иначе, очакванията на зрителите отново са за един силен филм, пълен с екшън и запомнящи се актьорски изпълнения. А ако действително хуморът е умен и смислен, то може би "Тор: Рагнарок" ще се превърне в едно от любимите ни филмови произведения за 2017 г.

Тази година се навършват 55 години от "дебюта" на Хълк и Тор в публичното пространство - през май и август 1962 г. излизат първите комикси с тези персонажи. Като имаме предвид слуховете, че "Тор: Рагнарок" може и да е последният филм за бога на гръмотевиците, може би не бива да го пропускаме, особено на голям екран.

"Тор: Рагнарок" е в кината от 27 октомври