Миналата седмица ви представихме интересна информация около Чадуик Боузман - човекът зад маската на Черната пантера. И понеже премиерата на филма наближава - 16 февруари, да видим няколко интересни факта и около филма, събрани от IMDb. 

Кой е човекът зад маската на Черната пантера

Кой е човекът зад маската на Черната пантера

Пътят на Чадуик Боузман

Идеята за "Черната пантера" датира от далечната 1966 г., няколко месеца преди да бъде създадена организацията Black Panther Party, която цели да защити правата на афроамериканците в САЩ.  

Снимка 339922

Източник: imdb.com

През 1990 г. Columbia Pictures е трябвало да продуцира заснемането на филма. Тогава от компанията са се свързали с Уесли Снайпс, за да изиграе ролята на младия Т'Чала, който се превръща в Черната пантера. Но нещата така и не се получават. 

Уесли Снайпс

Източник: GettyImages

Уесли Снайпс

"Черната пантера", който ще се появи в кината този петък, е под номер 18 в портфолиото на Marvel Cinematic Universe. Повечето бойни сцени във филма са базирани на бойното изкуство капоейра.

Уаканда - високотехнологичното африканско кралство, не съществува като действителна страна. За снимките на филма са използвани кадри от водопада Виктория, разположен в Замбия, Южна Африка, и водопадите Игуасу в Южна Америка. А името Уаканда идва от племе в Кения - Wakamba. 

Снимка 339924

Източник: YouTube

Един от режисьорите на "Черната пантера" - Райън Куглър, е бил отговорен и за бойните сцени във филма "Крийд: Сърце на шампион" (2015 г.), където главната роля бе поверена на Майкъл Б. Джордан, който е в продукцията на Marvel. 

Дизайнер на дрехите, използвани във филма, е Рут Картър. Той отговаря и за костюмите във филми като "Отвлечен" (2011 г.), "Иконом на седем президента" (2013 г.) и "Селма" (2014 г.) 

Лупита Нионго е участвала във филми, продуцирани от Disney, Marvel и Lucasfilm. 

Чадуик Боузман и Лупита Нионго

Източник: imdb.com

Чадуик Боузман и Лупита Нионго

В три от песните, включени в официалния саундтрак към "Черната пантера", е замесен Кендрик Ламар, като в Pray for Me си партнира с The Weeknd.