Всички знаем каква е гледката на футболен стадион след приключване на мач - остатъци от храна, празни чаши от бира и всякакъв друг боклук се търкалят по земята и седалките.

Мачът между Япония и Колумбия от груповата фаза на Мондиал 2018 обаче не приключи така. След като отборът им би Колумбия с 2:1, японските запалянковци отпразнуваха победата, след което извадиха найлонови пликове и събраха целия боклук, който са генерирали по време на мача.

Минаващите между редовете и седалките японци, почистващи след себе си, изумиха целия свят.

"Това не е част само от футболната им култура, а от японската култура," коментира работещия в Япония журналист Скот Макинтайър, който отразява Световното по футбол. "Често сме чували, че футболът е отражение на културата на една страна. За японското общество е много важно да остави нещата абсолютно чисти и това важи дори за спортни събития като футболен мач."

Впрочем, същото направиха феновете на отбора на Сенегал, но японците бяха тези, които повлякоха крак. Те показаха, че няма по-добра платформа, на която да покажеш културата на страната си, от мащабно събитие като Световното по футбол.