Летата със Световни първенства по футбол са най-хубавите - приятни емоции, хладни бири и всеобщо веселие, какво повече му е нужно на човек?

На всеки четири години Мондиалът превзема домовете, сърцата и телевизорите на над 3.4 милиарда души, което го прави и най-гледаното спортно събитие в света.

Снимка 368209

Източник: iStock

Футболът действително сближава хората и усилва градуса на емоциите до такава степен, че раждаемостта в страните домакини скача с около 10%. Това е и своеобразна индикация за участието на дамите в агитката пред телевизора, което сме свикнали да приемаме за нетипично.

Докато феновете се радват на победите и правят бебета обаче, на футболистите в някои отбори (Германия например) им е забранено да влизат в сексуален контакт по време на турнира.

Причината е, че сексът разсейва и коства много тестостерон, който пък е важен за издръжливостта, мотивацията и концентрацията на спортистите.

Снимка 363662

Източник: instagram.com/playboy_russia

Руският Playboy със специална фотосесия за Световното

Руският Playboy със специална фотосесия за Световното

Списанието пусна част от снимките в Instagram

Без мотивация и концентрация няма и голове, разбира се. Което пък ни връща към 1982 г., когато Унгария побеждава Ел Салвадор с 10:1 в най-резултатния мач в историята на първенството. Явно и унгарците са били под немски режим - не знаем със сигурност, но ни се струва логично.

В исторически план обаче, Унгария далеч не е сред най-силно представящите се на Световно страни.

Целият Мондиал всъщност е доминиран от едва пет страни - Германия (четири купи), Бразилия (пет купи), Италия (четири купи), Аржентина (две купи) и Уругвай (две купи).

Отборите на тези държави са спечелили цели 80% от световните първенства от 1930 г. насам.

Снимка 366476

Източник: Getty Images

Колкото повече пишем и говорим за Световното, толкова повече тъга изпълва сърцата ни. Обаче пък на футболистите едва ли ще им е толкова тъжно, особено на победителите, тъй като ще приберат доста добри пари за труда си.

По-добрият отбор от утрешния финален мач ще си тръгне с 35 милиона долара, а другия - с 25 милиона. Всеки, стигнал до груповата фаза отбор, ще получи "утешителни" осем милиона, а организаторите от FIFA ще завъртят печалба от над пет милиарда долара.

А за нас, феновете - спомени и незабравими моменти като за още няколко милиарда.