Започваме с уговорката, че според нас никой не е виновен за отпадането на Англия от Световното по футбол в Русия, освен самата Англия.

Но когато си претърпял подобна класическа загуба и надеждите, че ще бъдеш финалист, са отишли на кино, винаги търсиш вината някъде извън себе си. Или поне така направиха англичаните по света и в родината си, когато посочиха с пръст Миг Джагър като отговорен за загубата на "Трите лъва".

Рок динозавърът беше забелязан на трибуните на стадиона в Москва на мача, в който Хърватия победи Англия с 2:1. Той дори туитна подкрепата си за националния си отбор.

Според феновете, от 2010 г. насам, ако вокалът на Rolling Stones изрази подкрепата си за Англия, Англия винаги губи.

"Проклятието Джагър" действа на всеки национален отбор, за когото той реши да вика.

През 2010 г. той подкрепи САЩ срещу Гана и американците паднаха. На Световното през 2014 г. на два пъти пожела успех на Англия - и в двата мача отборът беше бит. А на финала певецът на "Satisfaction" стискаше палци за Бразилия, която падна с фамозните 7:1 от Германия.

A post shared by HIZUMI (@showgan14) on

Колкото и смехотворна да ни изглежда прокобата на Миг Джагър, подозираме, че нито Франция, нито Хърватия ще искат певецът да бъде на тяхна страна, когато се срещнат на финала на Световното в Русия тази неделя, 15 юли.