Снощи, 26 юни, Аржентина надви Нигерия с 2:1 благодарение на головете на Лионел Меси. Но емоциите на терена на няколко момента се оказаха на заден план заради случващото се на трибуните. И по-точно - във ВИП ложата, точно откъдето аржентинската футболна легенда Диего Марадона изгледа срещата.

Снимка 364975

Източник: GettyImages

Въпреки че отдавна е извън терена, футболът продължава да бъде в сърцето на Марадона. Толкова, че даже успя да го вкара в болница.

Още при първия гол на Меси, 57-годишният Диего изпадна в такава луда радост, че да се запита човек няма ли да му стане нещо от толкова емоции.

Веднага се появиха и съмнения, че Марадона май е прекалил с наркотиците и затова бе толкова екзалтиран по време на мача. Скачане, викане, прескачане на ограждения. Типично държание по-скоро за тийнейджър.

А камерите показаха точно какво направи след гола. И тази негова реакция веднага се превърна в една от най-дискутираните теми в социалните мрежи.

Но това далеч не е всичко. Попадението на Нигерия сякаш прободе с нож сърцето на аржентинския футболист. Не се мина и без средни пръсти. Не може да му се отрече на Диего, че е доста емоционален и държи да се покаже напълно в тази светлина.

А голът на Маркос Рохо, който извоюва и победата на Аржентина, вече дойде в повече на Марадона.

Така, след края на срещата, той се оказа първо при парамедиците, а след това и в болница. Няколко часа по-късно отрече слуховете, че е получил инфаркт.

Защо всички се подиграват на Неймар

Защо всички се подиграват на Неймар

Ерик Кантона и интернет не простиха на бразилеца

Но информацията за здравословното му състояние мина някак незабелязана покрай всички колажи, които осмяха Диего Марадона и неговите емоционални изблици. Отново смях на чужд гръб, но поне аржентинецът е добре.