На 14 декември от 19.00ч. на сцената на Учебен драматичен театър на НАТФИЗ „Кр. Сарафов" Красимир Аврамов ще изиграе авторския си пантомимен моно спектакъл „Спомени".

Идеята за спектакъла е на Красимир Аврамов и е реализирана със съдействието и подкрепата на ръководството на НАТФИЗ.

За своя преподавател Красимир Аврамов споделя: „проф. Инджев е основоположник на школата по пантомима в България, от него тръгват всичките й разклонения в съвременния български театър, негови възпитаници са едни от най-добрите мимове у нас и по света.

Нужно е да се напомня и да се отдава дължимото на такива достойни хора, дали толкова много от себе си за развитието на българското изкуство. „

Красимир Аврамов или Човекът - глас, както го наричат всички е възпитаник на НАТФИЗ „Кр. Сарафов" в класа по Пантомима на проф. Васил Инджев.

Спектакълът „Спомени" е изграден от етюди от класическата пантомима, любими на професора и собствени етюди на Красимир Аврамов. Сюжетът обхваща живота на един възрастен мим в неговите върховни житейски и сценични моменти.

Режисурата на спектакъла е дело на Красимир Аврамов и Мая Бранкова. Като гост-мим ще се изяви Стефан Изворов - Чочо, възпитаник от класа на още един мим Вельо Горанов.
Музиката в спектакъла е композирана от Красимир Аврамов и ще бъде изпълнена от пианиста Боби Вълчев.