Някои биха наредили виаграта сред големите открития на ХХ век. Други не биха. На която и страна да сме, не можем да отречем следното: синьото хапче се появява на пазара през 1998 г. с основна цел да помогне в лечението на белодробната артериална хипертония и да реши един от най-разпространените проблеми сред мъжете - еректилната дисфункция.

Либидото, женската виагра и новият спрей, който се тества в Австралия

Виагра за теб, виагра за мен

Магическото спрейче, от което жените имат нужда

Според Националния здравен институт на Щатите, препаратът трябва да се приема от четири часа до 30 минути преди сексуална активност. Като основната съставка в него - силденафил, обикновено не бива да се взима повече от веднъж на 24 часа.

Дотук нищо ново. Редица изследвания сочат, че приемането на Виагра всеки ден в определени количества помага за разрешаването и на други здравословни проблеми.

Снимка 526972

Източник: iStock

Учени от Института Каролинска в Швеция доказаха, че мъжете, които страдат от коронарна артериална болест и са на Виагра поради импотентност, живеят по-дълго. При тях и рискът от преживяване на нов инфаркт е по-малък.

Професор Ъруин Голдстейн от Бостънския университет още през 2003 г. публикува изследване, с което открива още една полза от редовния прием на Виагра - възвръщане на нормалната ерекция.

"Ако искате да сте сексуално активни след пет години, приемайте по една четвърт хапче на вечер", съветва ученият.

Работата, стресът, „чувството за съгласуваност“ и каква е връзката им с разходките на открито

Как да се справим със стреса в работата

Един доказано работещ начин

И не на последно място - редовният секс, включително и след приема на Виагра, играе важна роля за менталното здраве и сваля стреса, напомнят от Eat This, Not That!.