Темата за здравословното хранене продължава да бъде актуална и печели все повече привърженици от всяка една възраст и пол. Днес, когато толкова много хора страдат от различни болести, специалистите са категорични - една от главните причини за това са вредните храни, които бавно, но абсолютно сигурно съсипват здравето ни, карат ни да се чувстваме изтощени и негодни да живеем пълноценно.

Ето защо с Ozone.bg решихме да ви представим три чудесни книги, които имат силата напълно да променят вашето мислене и начин на живот.

"Домашна храна за училище" от Красимира Дечева

Това е едно много полезно четиво, в което авторката Красимира Дечева споделя ценни съвети за всички майки, които държат децата им да се хранят здравословно. Темата е обширна и изключително обсъждана в последните години. За съжаление, в забързаното ежедневие много малко хора се замислят за това какви продукти купуват за семейната трапеза, дали съдържат така наречените "Е-та" и какво се крие зад тези мистериозни съкращения.

Авторката на книгата признава, че и тя е била една от тези, отнасящи се небрежно към подобни проблеми, но след раждането на децата ѝ всичко се променя. Тогава тя започва да се интересува живо кои храни са полезни и кои трябва да бъдат напълно изхвърлени от диетата на подрастващите. Въпросът обаче има и друга страна - все пак поднесените гозби трябва да се харесват на децата и те да ги хапват с удоволствие. Именно в този баланс се крие тайната в създаването на перфектното детско меню и всяка майка трябва да я научи. За щастие, не е нужно да "откриваме топлата вода", защото съветите, които ще откриете в книгата на Красимира Дечева "Домашна храна за училище", са достъпни за всеки.

Снимка 500220

Източник: Ozon.bg

Тя е автор и на друга книга на подобна тематика: "Хранене до 3-годишна възраст", която бе посрещната от широката публика с огромен интерес. Както самата Красимира Дечева споделя, "Домашна храна за училище" се явява едно логично продължение, което, според нас, също ще намери своите почитатели в лицето на всички любящи и отговорни родители.

"Не бих била добър родител, ако не опитам всичко възможно да възпитам децата си да живеят пълноценно. А здравословният начин на живот е неделима част от това", казва авторката и всеки, който се замисли над думите ѝ, ще прозре колко много истина се крие в тях.

"Храна, здраве и щастие" от Опра Уинфри

Мечтали ли сте някога да имате възможността да се храните добре и въпреки това да се радвате на перфектна фигура? Световноизвестната водеща Опра Уинфри ни предлага една великолепна книга, в която е събрала свои рецепти за ястия, разработени съвместно с професионални готвачи. Ако сте любопитни да видите какви са те, непременно прочетете книгата "Храна, здраве и щастие" - тя ще ви научи как да се радвате на пълноценен и щастлив живот.

Снимка 500221

Източник: Ozon.bg

Опра Уинфри води дълга борба с излишните килограми, докато не открива правилния път, а всички ние имаме невероятния шанс да почерпим от безценния ѝ опит и да започнем да приготвяме вкусните и здравословни ястия за нас и нашето семейство. Всяка една от рецептите е придружена с информация за калорийната им стойност, така че имате възможност да осъществите пълен контрол над вашето вкусно и здравословно меню. В книгата "Храна, здраве и щастие" Опра споделя също така и интересни спомени и истории, описвайки своя дълъг път към щастието, здравето и доброто самочувствие.

"Жива храна за младост и дълголетие" от Анастасия Леви

Това е още една прекрасна книга, свързана със здравословното хранене, което има силата да възроди напълно човешкия организъм, да му помогне да се отърве от болестите и да започне да функционира пълноценно. За никого не е тайна, че храната, която слагаме на трапезата, от ден на ден става все по-вредна и това рефлектира негативно върху нашата физическа форма.

Снимка 500222

Източник: Ozon.bg

Разбира се, не са малко онези, които, осъзнавайки този факт, се стремят да направят нещо, с което да предпазят себе си и своите близки от разрушителната сила на вредните храни. Но когато човек започне да се лута из необятната информация, която ни залива отвсякъде, често пъти у него настъпва огромно объркване.

Затова е нужно да се опрем на достоверен източник, на някой, който вече е минал по трънливата пътека преди нас и може да ни помогне с правилните съвети. Именно това се опитва да направи и авторът на "Жива храна за младост и дълголетие" - тя не само разглежда в детайли различните варианти на лечебно хранене, но и предлага конкретни и вкусни рецепти за полезни и питателни ястия, които всеки може лесно да приготви сам.