Колкото повече се доближаваме до активния летен сезон, толкова повече ни идва меракът да опитваме всякакви коктейли и да експериментираме с нови вкусове.

Коктейл Aperol Spritz и как да си го приготвим по класическа рецепта

Най-италианският италиански коктейл

Свежият полъх на класиката

Наясно сме, че разнообразието от алкохолни напитки е главозамайващо голямо и понятието "коктейлна култура" неслучайно се е наложило в съвремието ни по най-естествения начин.

Възможност да се потопим в нея ще имаме на тазгодишния Sofia Finest фестивал, който ще се проведе от 17 до 19 юни в НДК в София.

Организаторите обещават, че събитието ще е специално, защото ще слеят коктейлната и градската култура в едно.

За всички посетители на Sofia Finest 2022 е подготвена богата програма, в която са включени не само дегустация на коктейли и други алкохолни напитки, но и различни активности и музикални изпълнения.

Откриването е в петък от 17 ч., когато публиката ще подгрее DJ Влади Рашков.

Музикални сетове ще има и през останалите два дни от фестивала. А освен тях, посетителите ще могат да се забавляват и с Happy Hours и игри.

Акцент на събитието обаче си остават алкохолните напитки и коктейлите. Всички ентусиасти ще могат да опитат измежду разнообразни коктейли, подбрани вина и премиум бири.

А дегустацията ще е повече от интересна, защото междувременно ще се случват и демонстрации на професионални бармани.

Бира, вино, уиски, коктейл - как според барманите изборът на алкохол ни определя като хора

Какво издава за характера ни любимата напитка

Барманът знае най-добре

Те ще споделят своите експертни съвети за приготвянето на коктейли, ще разказват повече за тенденциите в напитките и ще представят най-новото от световните марки.

Sofia Finest 2022 е на Платформа А6 (на гърба на НДК в София) от 17 до 19 юни. Пълната програма и билети има тук. Събитието ще бъде изцяло безкешово.