Тази седмица посвещаваме на обиколка на София, за която оставяме за носа да ни води... ароматът на кафе.

Финландия, кафе и защо финландците пият толкова големи количества от кофеиновата напитка

Европейската страна, където пият повече кафе, от която и да е друга държава

Не, не става дума за Италия

Точно така. Градът става столица на кафето за цели седем дни, в които ще можем да се потопим в изобилния свят на кофеиновата напитка.

От днес, 17 октомври, до неделя, 23 октомври, столицата ще оживи Sofia Coffee Week. По време на първото издание на събитието ще можем да научим повече за продуктите, които се предлагат на specialty кафе местата в града.

Организаторите обещават преживяването да е едно изпълнено с вкусове приключение из столицата. Посетителите ще имат възможност да видят различни места, предлагащи специално кафе (specialty coffee) в София, където да опитат от богатия избор видове кафе, включително и редки такива.

Снимка 591124

Източник: iStock

Освен в дегустационната част на събитието ще можем да се включим и в уъркшопи и дискусии, а ще имаме възможност да пробваме и други специални напитки.

Изненадите на Sofia Coffee Week обаче не свършват тук. Организаторите предизвикват посетителите да минат през повече обекти, за да имат шанса да спечелят една много кофеинова и ароматна награда.

Те обещават, че дългата разходка ще си заслужава, защото всички участници на събитието оставят свой уникален отпечатък върху картата на специалното кафе у нас.

“Приятели”, Central Perk Coffeehouse и кафенето, което ще предлага кафе, вдъхновено от сериала

На по чаша кафе в кафенето от “Приятели”

Място за фенове, приятели и любители на кафето

Sofia Coffee Week е от 17.10. (понеделник) до 23.10. (неделя).

Информация за всички обекти, както и цялата програма, са тук.