Как започва денят ни? През лятото ни се иска да е без аларма, с дълго излежаване и късна закуска. Реалността обаче е друга и най-добре да организираме добре времето, като отделим минути и за себе си, за да бъде той наистина ползотворен и спокоен.

Снимка 528103

Източник: iStock

Според Inc. денят наистина се познава от сутринта затова те събират в прегледен списък осем неща, които да направим преди осем сутринта. Според медията те коренно ще променят не само сутрините, но и живота ни.

Събуждане

Сънят е толкова важен, колкото и достатъчната консумация на вода и диетата ни. Ако не спим поне по седем часа на денонощия - говорим за здрав сън, каквито и чудеса от храброст на правим, денят ни няма как да върви гладко.

Снимка 531193

Източник: iStock

Медитация или други духовни практики

Те отдавна не са само за тибетските монаси, а ни позволяват да събудим ума си и да го настроим за предстоящия ден. Подобрява се и способността ни да се фокусираме.

Физическа активност

Упражненията малко след събуждане доказано намаляват тревожността, стреса и вероятността да ни застигне депресия. Ползите за цялостния тонус и килограмите няма да ги споменаваме.

Снимка 534264

Източник: iStock

Протеин за закуска

30 г е препоръчителното количество, с което да започнем деня си около 30 минути след ставане. Така нивото на кръвната захар ще е стабилно, а ние ще сме сити и няма да жадуваме за въглехидрати под формата на мазна баничка например.

Студен душ

Може да е синоним на неприятност, но реалните студени душове сутрин драстично подобряват физическото ни и ментално здраве. Те се отразяват благотворно на имунната, лимфната, кръвоносната и храносмилателната системи. Освен това се борят и с депресията.

Книга или подкаст

Всички популярни успешни хора признават, че четат поне по една книга на седмица. Като е добре това да не са булевардни романи, а книги, които допълват и обогатяват знанията ни в конкретната област, в която искаме да се развиваме.

Снимка 518327

Източник: iStock

Дългосрочни цели

В най-добрия вариант е добре да ги имаме написани и да ги препрочитаме всеки ден, съветват ни от Inc. Само така ще ги имаме в ума си всеки ден и ще правим по малка стъпка в посока на постигането им.

Трудните задачи - рано през деня

Подобно на физическата умора, и менталната се натрупва с напредването на деня. Затова е добре да планираме най-трудната работа, която има за деня, в сутрешните му часове. Така ще избегнем опасността тя просто да остане за следващия ден.