Понеделниците едва ли са от най-любимите ни дни от седмицата. Който и ден да е обаче, ако го започнем с негативни мисли, почти гарантирано ще го завършим по същия начин. Каквото и да ни предстои през него, можем да го подобрим с пет прости техники.

Дехидратация, недостатъчно сън, социални медии - 5 вредни навика, които пречат на концентрацията

5 вредни навика, които пречат на концентрацията ни

Социалните медии са сред тях

Идеите са на Емили Пелетиер, инструктор по медитация и лайф коуч, от блога й Tiny Buddha.

Да заспим в добро настроение

Ако си легнем в леглото, изпълнени с приятни чувства и усещания, ще се събудим позитивни и усмихнати. Ако пък премисляме всички неприятни неща, които са ни се случили или ни предстоят, най-добре няма да спим добре и на сутринта ще отворим очи кисели и без желание да започнем деня. Избираме първото.

Снимка 405051

Източник: iStock

Да очакваме с нетърпение поне едно нещо от новия ден

Това може да е очаквана среща с приятел, разходката в парка след работа или дори любим тоалет, които сме решили да си облечем през деня.

Да се заредим с вдъхновение от вечерта

И то определено няма да дойде от безкрайния скрол във Facebook или в съзерцаване на "перфектния" живот на някого в Instagram. По-добра опция е да четем вдъхновяваща книга, която помага за самоусъвършенстването ни.

Снимка 323604

Източник: iStock

Да сме благодарни

Чували сме много пъти за "списъка с неща, за които сме благодарни". Колкото и наивно да ни е звучал понякога, този метод за отбелязване на хубавите неща в живота ни е много полезен за това да си дадем сметка, че нещата никога не са толкова страшни, колкото ни изглеждат понякога.

Да си изберем как се чувстваме от сутринта

Отваряме очи, замисляме се... "Пак ли понеделник?" Е, това определено не е печеливша стратегия за успешна седмица. Много по-добре е да започнем деня с усмивка и нетърпение за това какво ни предстои.