Често си мислим, че щом се потим повече по време на тренировка, горим повече калории и, съответно, че сме една крачка по-близо до идеалната фигура. 

Какво не трябва да пием преди тренировка

Какво не трябва да пием преди тренировка

За по-добро представяне

Да, всеки път, когато изгаряме калории, се отделя топлина, която помага за поддържане на по-висока телесна температура. От друга страна, не всеки път, когато се потим, изгаряме калории.

Потенето невинаги е резултат от големите положени физически усилия. Всъщност потта е механизмът на нашето тяло за предотвратяване на хипотермия, затова и се потим дори когато просто стоим под парещото лятно слънце, без да се движим. Тялото реагира автоматично при повишаването на температурата, като изпарява част от течностите в организма ни.

Снимка 441248

Източник: iStock

Истината е, че тъй като голяма част от теглото на тялото е вода, именно нея губим по време на тренировка, а не телесна маса. Това означава, че резултатите, които си мислим, че сме постигнали, всъщност са само временни.

Потенето не е показател колко бързо, здраво и интензивно правим упражнения. По-добрият индикатор в този случай са сърдечния ритъм и умората, пишат от Hola.

Защо трябва да пием вода по време на тренировка

Защо трябва да пием вода по време на тренировка

Какво се случва, когато не го правим