Пицата минава за едно от най-непретенциозните и бързи ястия не само когато я хапваме на крак навън, но и когато я приготвяме вкъщи.
А нещото, което професионалните пицари никога не биха направили, е да ползват готов сос за пица.
Защо да не го правим и ние ли? Надолу следват и подробностите.

Източник: iStock
Първо, заради вкуса - повечето готови сосове напомнят на "макароните" от училищен стол.
Второ - защото въобще не е трудно да приготвим бърз "професионален" сос за домашната пица.
Ето какво ни съветват от The Kitchn. Първо трябва да се сдобием с качествени консервирани домати - цели, на кубчета или на пюре. Към консервата добавяме няколко лъжици зехтин, две скилидки намачкан чесън и малко сол. Воала!

Източник: iStock
Остава само да добавим моцарела, колбаси или каквито са останалите ни любими съставки и се сдобиваме с почти италианска пица у дома.