Лятото отдавна вече ни е завладяло, а покрай него и желанието да експериментираме с коктейли. Така разбрахме за Pimm's Cup, най-летният британски коктейл, чиито съставки са точно по вкуса ни. Основните намесени са един особено специален ликьор на основата на джин, мента, лимонада и още няколко свежести.

Mojito, Мохито и една интересна рецепта за приготвяне на коктейла

Как да си приготвим едно по-различно Mojito

И така до края на септември

А още по-интересното за Pimm's Cup е, че е и сред звездите на едно от най-дългоочакваните всяка година събития на острова - турнира в Уимбълдън.

Всъщност, коктейлът е традиционна напитка, която гостите на тенис турнира обичат да си пийват. Включително и кралските особи - например принц Чарлз.

Pimm's Cup е идеален за повода, защото е нискоалкохолен, освежаващ и с приятен плодов привкус. Всички тези качества го правят подходящ за цялото лято, затова тъкмо навреме от Town&Country споделят как можем да си го забъркаме сами вкъщи.

Снимка 580257

Източник: GettyImages

Какво ни трябва:

  • 50 мл Pimm's No.1
  • 150 мл лимонада
  • листа мента
  • резенчета портокал
  • нарязани свежи ягоди
  • резенчета краставица
  • лед

Какво ги правим:

Според инструкциите на бутилката на ликьора Pimm's No.1 трябва просто да добавим съставките една по една във висока чаша, да разбъркаме и да отпием.

Не е посочено колко точно листенца мента или резенчета портокал, ягоди и краставица да сложим - по-скоро е въпрос на лични вкусови предпочитания.

Pimm's обаче накрая дават една препоръка. Най-добре е да забъркаме коктейла в кана, защото "никога не се знае кой ще подочуе, че изваждаме леда от фризера."

Какво представлява Pimm's No.1?

Най-общо казано - ликьор на основата на джин. Но за да сме по-конкретни, ще споделим и любопитната история на напитката.

Джеймс Пим, син на фермер, който през XIX век притежава бар в Лондон, създава и започва да предлага на клиентите тайна смес от джин, хинин и различни подправки.

Коктейл Aperol Spritz и как да си го приготвим по класическа рецепта

Най-италианският италиански коктейл

Свежият полъх на класиката

Това всъщност са всички съставки в Pimm's No.1 и до днес. Освен заради свежестта си, той се харесва и заради лекия си вкус и ниско съдържание на алкохол - 25 процента.