Какво пием е от също толкова важно значение за здравето ни, както и това какво ядем.

Вода, течности или защо това е най-добрата напитка за отслабване

Коя е най-добрата напитка за отслабване

Можем да си наливаме от нея всеки ден

И за да избегнем подуването на стомаха и газовете през деня, добре е да спрем или поне да намалим консумацията на две напитки, които иначе сме свикнали да пием най-вече сутрин.

Животинско мляко

Независимо дали го пием директно от чаша, добавяме го към кафето или чая или пък си го сипваме в зърнената закуска, препоръчително е да намалим консумацията на животинско мляко. То често предизвиква подуване на корема и газове. Тези неприятни за тялото ни ефекти се получават заради лактозата, която се съдържа в животинското мляко.

Снимка 594594

Източник: iStock

За да смиламе лактозата, в червата си произвеждаме ензим, наречен лактаза. С напредване на възрастта обаче много от нас губят този ензим, което води до развиването на непоносимост към лактоза. Неусвоената лактоза пък после се превръща в газ от бактерии и това води до подуване на корема и газове.

За щастие алтернативи на животинското мляко има. Можем да го заменим с такова без лактоза или пък растително - овесено, соево, бадемово са само част от разновидностите.

Купешки плодови сокове

Чашата плодов сок сутрин със закуската е просто класика. В това няма нищо лошо, разбира се, стига само сокът да не е купешки. Независимо дали е от ябълка или портокал, щом е от магазина, по-добре да го избягваме, за да не си причиняваме подуване и газове.

Снимка 594596

Източник: iStock

Всъщност това, което ги предизвиква, е комбинацията от захар, сок от концентрат и добавените аромати в соковете в кутии. Именно тази комбинация може да раздразни червата, тъй като тя достига неусвоена до тях.

Напитки, сън и кои навици да променим, за да спим по-добре

Какво да пием, за да спим по-добре

Кои навици да променим, за да имаме здрав сън

Добрите новини са, че прясно изцедените плодови сокове вече са по-достъпни, а можем да си ги приготвяме и сами вкъщи. Освен тях чудесна алтернатива на купешките сокове са и зеленчуковите, но отново прясно изцедени, пише She Finds.