В случай че сме си поставили за цел да стопим излишните мазнини, всичко, което пием през деня, става наш приятел или враг. От това какво ще си налеем в чашата зависи дали ще си помогнем в процеса на отслабване, или сами ще се саботираме. Много често главният фокус е върху здравословната храна, но забравяме да се замислим за напитките си. А то може бъде решаващо.

Хидратация през лятото и колко вода да пием в жегите

Колко вода да пием в жегите

Защото дехидратацията може да бъде опасна

Някои хора дават всичко от себе си, за да влязат във форма - от редовни и интензивни тренировки в залата до претеглянето на всяка хапка. Но седнат ли на масата, нещата се обръщат - единствено заради  изкушаващата газирана напитка, от която смело си наливат.

Такива, както и подобни ароматизирани питиета съдържат голямо количество въглехидрати и захари. И така, пийвайки сладко-сладко от сока си, неусетно може да си набавим стотици калории в повече за деня.

Снимка 581239

Източник: iStock

Но за да не звучи толкова стряскащо и обезкуражително - нека погледнем от другата страна на нещата. Ако просто спрем да пием подобни напитки и изберем по-добра алтернатива, веднага ще забележим благотворен ефект върху тялото ни. Като дори загубата на тегло може да се окаже лесно и приятно (удовлетворяващо) начинание.

Снимка 526059

Източник: iStock

Водата напитката, която е безспорен номер 1 съюзник в поддържането на здравословен начин на живот. И можем да я пием постоянно и в големи дози. И след като елиминираме богатите на калории напитки от менюто, може бързо да забележим промяна в теглото, пише Eat This, Not That.

Ето и как по-точно ни помага да сме във форма.

Водата ни вталява, защото

  • Пиенето на достатъчно вода предпазва от преяждане. Ако ме дехидратирани и хапваме, е по-вероятно да сбъркаме жаждата с глад и да продължим да ядем, когато в действителност сме сити.
  • Тези, които пият вода преди да седнат на масата, ядат по-малко по време на хранене, защото достатъчният прием на вода намалява апетита.
Снимка 572629

Източник: iStock

Още ползи

  • Телата ни са съставени главно от вода, така че имаме нужда от нея всеки ден. Тя е от жизненоважно значение за цялостното ни здраве и това да се чувстваме добре.
  • Премахва отпадъците от тялото през храносмилателния тракт и помага за редовното ходене до тоалетната.
Вода и методът, с който може да изчислим колко точно е нужно да пием всеки ден според теглото ни

Ето колко точно вода е нужно да пием

Според теглото ни

Хайде сега, хващаме стъклената чаша със свежа хладка вода и си казваме едно здравословно "Наздраве!". Все пак, никой не може да отрече, че това е най-доброто средство за утоляване на жаждата - особено в августовските жеги.