Законите на привличането между половете не се изчерпват само с добрата физика и стилния външен вид. Преди време учените доказаха, че една от най-атрактивните черти на силния пол е проявата на състрадателност, а наскоро откриха още един коз на мъжете, пред който жените капитулират.

Състрадателност, доброволчество и най-привлекателното качество на мъжете

Най-привлекателното качество на мъжете

Не е външният вид или чувството за хумор

В проучване, публикувано през месец август в The Journal of the Acoustical Society of America, екип от изследователи записва гласовете на 42 субекта, докато изпълняват различни вокални упражнения. След което пускат записите на независими слушатели, за да ги класират по привлекателност.

Експертите изчисляват пространството между гласните (VSA) - количествен метод за измерване на дикцията. Колкото по-малко е гласовото пространство на говорещия, толкова по-слабо се различават различните гласни една от друга. И съответно - по-лесно се различават близките по звучене думи.

Снимка 551294

Източник: iStock

Според резултатите от изследването, мъжете, които мърморели и говорели по-неразбираемо, били приети от представителките на нежния пол за по-привлекателни, отколкото онези с по-ясна дикция.

Учените не отричат и обратния вариант, тоест, че жените, които се изразяват по-ясно, да се окажат по-желани от силния пол. Защото в хода на еволюцията добрата дикция е започнала да се смята за по-типична черта на нежния пол и този тип реч се интерпретира за по-женствена.

Навигацията, гласовите асистенти и защо винаги имат женски гласове

Защо от гласовите асистенти говорят все жени

Вековни стереотипи или просто технологии

Стари проучвания дори доказват, че хората правят по-малко грешки при транскрибиране на аудио реч, когато слушат женски глас, отколкото когато слушат мъжки глас, уточняват още от Best Life.