Това на снимката, очевидно, е Брад Пит - един от най-привлекателните мъже на планетата. Почитателките му може да се кълнат в сините му очи, небрежното момчешко излъчване, добрата фигура или чувството за хумор, показвано в много интервюта.

Още повече обаче се възхищават на многобройните му благотворителни активности и фондациите, подпомагащи болни, бедни и страдащи.

Снимка 351348

Източник: iStock

Състрадателност - това е най-привлекателната черта на мъжете според скорошно проучване, публикувано в British Journal of Psychology.

Брад Пит очевидно я притежава и не е просто секс символ, а мъж, който много жени биха искали да имат до себе си.

Колкото до изследването, методиката му е малко странна: необвързани канадци били попитани колко често вършат добри дела - като да дарят пари или да помогнат на някой, закъсал на пътя. След това били попитани колко често правят секс.

Снимка 384106

Източник: iStock

Оказало се, че по-състрадателните правели повече секс. Подобно проучване от 2016 г. сред 202 жени показало подобни резултати.

Жените получили снимки на мъже с обяснение, че красавците са егоисти, а грозниците - алтруисти. Дамите предпочитали хубавците за еднократен секс, а непривлекателните - за продължителна връзка.

Снимка 384107

Източник: iStock

Нашият скромен извод от споменатите изследвания е, че доброволческите акции и центровете за кръводаряване за подходящо място за търсене на бъдещ партньор.