Тенденцията в козметичния бранш тази година клони съм естествената красота и натуралните продукти. Но докато предпочитанията идват и си отиват, култът към някои от тях остава вечен.

Maskne, козметика, грим, плитки и още от тенденциите за 2021 г.

Тенденциите в козметиката през 2021 г.

На какво залагат и компаниите, и ние

Един от тези герои не само на нашето време е маслото от шипка. То се извлича от дребните плодове и семена на растението Rosa canina.

Но в тези скромни на вид дарове от природата се крият незаменими мастни киселини, каквито телата ни не могат сами да си набавят, антиоксиданти и витамини. Те съдържат и феноли, които имат противовирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

Снимка 533421

Източник: iStock

Доказано е, че шипковото масло хидратира и подхранва кожата, благодарение на завидното количество мастни киселини, които образуват защитна бариера.

Забавя и процеса на стареене, защото е богато на витамините А и С. Докато първият работи усърдно в посока изглаждане на бръчките, то вторият се бори с признаците на пигментация, напомнят още от Healthline.

Снимка 533422

Източник: iStock

Маслото от шипка предлага още няколко ценни съставки за нашата кожа - линолова киселина, алфа-линолова киселина и олеинова киселина.

Всички те заедно с витамина А му придават невероятните противовъзпалителни свойства, заради които е изключително подходящо за проблемната кожа. Успокоява зачервявания и различни видове раздразнения, включително и акне.

Листни зеленчуци, сладки картофи, млека с растителен произход и защо са полезни за кожата ни

3 храни за безупречна кожа

Защото красотата идва отвътре

Участва и в регенерацията на клетките и тъканите, заради което е идеален продукт за справяне с белезите, досадната хепирпигментация и неравномерна текстура на кожата.