Ако през 2020 г. на почит бяха домашните процедури за разкрасяване, неутралните цветове при червилата, фокусът върху грима на очите и прочее тенденции, то през 2021 г. очакванията са съвсем други. С малки изключения.

Страхът за личното здраве и дългата изолацията си казаха думата и, като че ли, свикнахме (или пък се съвзехме...), но започваме отново да държим на здравия ни и приличен вид. Ето пък как виждат специалистите по козметични грижи започналата вече 2021 г.

Продукти Maskne

Maskne е нова дума в речника на козметичните продукти и се отнася за акнето, което причиняват предпазните маски.

В новата категория продукти влизат всички онези, които успокояват кожата, като спрейовете за лице и маските с високо съдържание на цинков оксид.

Изискана хигиена

Ако през 2020 г. не подбирахме много дезинфектантите, то през 2021 г. със сигурност ще четем по-внимателно етикетите им. Самите производители се очаква също да положат повече усилия и да предложат по-щадящи кожата варианти. И по-луксозни, донякъде.

Защита от синя светлина

След толкова часове пред екраните, козметичните компании няма начин да не се замислят как да ни спестят мъките от облъчването от лаптопа или от телефона, или и от двете накуп.

Снимка 513369

Източник: iStock

Те вече работят по въпроса и залагат на съставки като роза рубиноза, ликохалкон А, куркума и водорасли, които се очаква тепърва да набират популярност.

Течно червило

Всички знаем какви упорити следи остава обикновеното червило, отделно пада бързо. Ето защо през 2021 г. на преден план отново ще е течното.

Почти без грим

Минималистичният макиаж ще води в класацията и тази година. Забравяме за сложните процедури и не крием естествения си блясък, включително и луничките. Доколкото останат видим от предпазните маски, разбира се.

Плитките

Подобни са тенденциите и при прическите - запазваме естествения вид на косата, но залагаме на всякакви видове плитки. Няма да сбъркаме, ако добавим и някой друг аксесоар към тях.

Грижа за кожата на растителна основа

Най-накрая големите брандове се вслушаха в призивите на еко-ориентираните потребителите и ще добавят все повече натурални съставки като лешник, бакучиол, джинджифил и готу кола в шампоаните и останалите бойци в грижата за кожата.

Косата и четирите правила, които да спазваме, за да расте здрава и красива

Няколко прости съвета за разкошна коса

Малките промени, които си струва да направим

Грижа за скалпа

От щедри на тромбоцити плазмени инжекции през ботокс (за потни скалпове) до редица други лечения - за всички тях тепърва ще се говори.

Антибактериални продукти за косата

Какъв е смисълът да дезинфекцираме само ръцете, когато непрекъснато пипаме косата. Ето защо тепърва ще излизат антибактериални шампоани, почистващи спрейове и редица други продукти за премахване на вируси или бактерии, които се задържат и на косъма.

Джаджи за разкрасяване

Покрай застояването вкъщи, без да искаме, започнахме да използваме все повече техника за разкрасяване. От ролки с микроток до дори лазерни епилатори - както е тръгнало, скоро няма да се разделим с тях. Най-малкото от навик.

Пробиотици за кожата

Очаква се че грижата за балансирания микробиом (милионите живи микроорганизми) и неговите първи помощници - продуктите, богати на пробиотици и пребиотици, да останат приоритет за мнозина и през 2021 г., предвиждат още от Real Simple.

Маски за лице

Само чакаме какви нови дизайни, цветове и тъкани ще предложат компаниите.