Замразяването може да удължи живота на различни хранителни продукти и макар и да ни се струва, че можем да ги държим дълго във фризера, истината е, че срокът на годност дори на замразеното пиле е по-кратък, отколкото бихме предположили.

Храните, които неочаквано може да съхраним във фризера

7 храни, които, неочаквано, може да замразим

Фризерът - един добър помощник в кухнята

Според сайта на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ FoodSafety.gov  в стандартен фризер може да съхраняваме замразено пилешко месо (бедра, крилца, гърди, бутчета) до около девет месеца, а цели пилета - до една година.

Според кулинарните експерти в подобен случай качеството на пилешкото месо може да се промени. Те казват, че след замразяване структурата и вкусът му се запазват до два месеца, но след това вече може да има забележим промени.

Ако разполагаме с фризер, чиято температурата може да настроим до -18°C или дори по-ниско, може да съхраним всичко във фризера за неопределено време. И все пак, препоръчителното време, в което да държим там пилешкото месо, е от два до три месеца - ако искаме да е все още вкусно, когато го сготвим.

Снимка 611195

Източник: iStock

Ако обаче след размразяване усетим неприятна миризма или забележим твърди и изсъхнали краища по него, най-добре е да го изхвърлим.

Какъв е срокът на годност на замразеното месо

Какъв е срокът на годност на замразеното месо

Практични съвети за съхранението на свинско, пилешко и телешко

За да бъде пилешкото месо свежо и когато го извадим от фризера, трябва да обърнем внимание и на това как го замразяваме. Добре е да замразяваме само прясно месо, увито плътно и поставено в херметически затворен контейнер или торба, пише Eat This, Not That.