Вече от доста време знаем, че Jeep готвят пускането на първия си глобален изцяло електрически автомобил - Wagoneer S. Като за момента разкриват малко, но често информация за него.

Тест драйв, Jeep Wrangler Sahara, зомби апокалипсис и какво е да си разглобен напълно

Jeep Wrangler Sahara - генератор на диви приключения и незабравими спомени

И какво е да си разглобен напълно

И понеже новият SUV модел е все по-близо до пускането си в производство, от компанията пуснаха нова порция снимки. От тях добиваме представа както за екстериора, така и за интериора.

Няма как да не ни направи впечатление, че концептуалните снимки на Wagoneer S, които бяха пуснати през 2022 г., ще се окажат много точни, защото приликите между тях и това, което ще бъде произведено, са налице.

Снимка 651331

Източник: Jeep

Запазена е идеята за повече от един заден спойлер. Като най-силно впечатление в електромобила прави горният, който изглежда като продължение на покрива. Но по-интересно е какво намираме вътре в купето на новия Jeep Wagoneer S.

Снимка 651332

Източник: Jeep

От Jeep са заложили на цели четири екрана, разположени на таблото. Освен клъстера пред шофьора, в средата се вижда един голям дисплея и трети, разположен пред пасажера. Точно под средния екран се намира четвърти, по-малък, който контролира климатичната система и някои други функции, пишат от Car and Driver.

Снимка 651333

Източник: Jeep

От снимките виждаме също така как ще изглежда централната конзола на Wagoneer S. Тя включва осветен бутон за стартиране и изключване на автомобила, както и въртящо се копче за превключване на режимите на шофиране. А те ще бъдат цели пет - за пясък, сняг, еко, автоматичен и спортен, разбира се.

Снимка 651334

Източник: Jeep

За момента от Jeep не са обявили подробности около задвижването на електромобила, но се очаква той да разполага с 600 к.с. със система за задвижване на четирите колела. А от място до 100 км/ч. да достига за само 3.5 секунди.

Тест драйв: Jeep Renegade и смелостта във всичките ѝ форми

Jeep Renegade - смелостта във всичките ѝ форми

Забавен дизайн и много възможности за нови хобита в комплект с този кросоувър

Очаква се информация за пробега да бъде обявена по-късно тази година, когато ще бъде пуснат и официално в продажба.