Само няколко дни след като отпразнува 125 години откакто произвежда автомобили, Opel реши да обяви името на новия електрически SUV, който ще бъде представен през тази година. 

Opel и отбелязването на 125 години производство на автомобили

Opel - oт шевни машини до 125 години производство на автомобили

Вече 125 години компанията е в автомобилния бизнес

И този път не става дума за модел с напълно ново и непознато за всички нас име, а за Frontera. Точно така, същата Frontera с две поколения, която Opel започна да произвежда в края на 1991 г. и спря в края на 2003 г.

Но този път нещата са различни, защото 33 години след първия напълно нов SUV модел на марката просто ще носи добре познатото име. Новият Opel Frontera ще бъде детайлно представен по-късно тази година, а обещанията са, че дизайнът ще бъде изчистен от излишни детайли и именно това ще е първият сериен автомобил на марката, който ще бъде с новата емблема "Blitz".

От Opel казват още, че новата Frontera ще разполага с пространство и функционалности, които ще паснат както на хора с активен начин на живот, така и на семейства.

Към момента няма информация за броя и типа двигатели, с които ще се предлага Opel Frontera, но е ясно, че още с пускането си на пазара ще разполага с напълно електрическа версия. От компанията обещават, че скоро ще пуснат снимки и повече информация за новия модел.

Тест драйв на Opel Astra GSe - защо хибрид значи свобода

Opel Astra GSe - доказателството защо хибрид значи свобода

Ефективна задвижваща система, уютен интериор и нищо общо с първата Astra GSI

С излизането на новия Opel Frontera и напълно електрическия му вариант, ще бъде представен и изцяло електрически вариант на Grandland. Към момента Opel разполага със седем модела, които имат електрически версии.