Пивото е едно от най-старите специално приготвяни напитки в човешката история, едно от най-консумираните алкохолни питиета и изобщо една от най-популярните напитки след водата и чая.

А малко пивоварни са толкова емблематични, колкото Guinness. Със своите 261 години опит, специалистите зад марката на практика я превръщат в синоним на ирландска бира.

И макар че в последно време занаятчийски тъмни бири се откриват все по-лесно и това отнема част от вятъра в платната на Guinness, решенията на бранда още носят стойност. Сега пивоварната обяви старта на производството на Guinness 0.0.

Компанията обещава "същия красив и гладък, перфектно балансиран вкус и уникален тъмен цвят на Guinness, но без алкохола".

Още този ноември новият продукт ще бъде пуснат в търговската мрежа във Великобритания и Ирландия, а през следващата година ще завладее и света.

"Guinness винаги е имал непоклатим ангажимент към качеството и целият ни екип е изключително горд от грижите и усилията, положени в четиригодишния процес на разработване на Guinness 0.0", казва Айслинг Райън, експерт по иновациите в Guinness, съобщава Travel + Leisure.

"Създадохме вкусово изживяване, което вярваме, че наистина е ненадминато в света на безалкохолната бира и нямаме търпение хората най-накрая да го опитат!"

"Началният етап в приготвянето на всяко наше пиво е еднакъв. При Guinness 0.0, както винаги, ние използва едни и същи естествени съставки: вода, ечемик, хмел и мая, преди внимателно да отстраним алкохола чрез метода на студена филтрация. По този начин защитаваме целостта на нейния характер. След това пивоварите внимателно смесват и балансират вкусовете, за да осигурят отличителния профил и характеристики на Guinness", казват от компанията.

Бирата, хмелът, концентрацията и предпазва ли ни от деменция

Многото ползи от бирата за мозъка

Когато наздравето наистина е за здраве

Членове на независима дегустационна комисия са описали Guinness 0.0 като "надминал очакванията", съобщава още брандът.