Тази седмица Facebook разкри доста за намеренията си да превърне социалния контакт между хората в следващия писък на технологиите.

Facebook, Facebook Reality Lab, Codec Avatars и как компанията иска да ни вкара във виртуална реалност

Facebook упорито иска да ни вкара във виртуална реалност

Какво бъдеще ни очаква

Покрай обявяването на партньорството си с Ray-Ban и Oakley, компанията разкри и друг свой проект на име Facebook Horizon - виртуален свят, в който можем да присъстваме чрез VR очилата Oculus, също дело на компанията на Зукърбърг.

Идеята е, че в платформата на Horizon ще можем сами да създаваме виртуалния свят, да го украсяваме, да измисляме различни занимания и предизвикателства и, разбира се, да се свързваме и споделяме този свят с други хора.

Снимка 444908

Източник: Facebook

Всеки потребител ще може да създава собствен анимационен аватар, който поради някаква причина е лишен от крака и представлява носещ се във въздуха торс с глава и ръце.

Възможностите във Facebook Horizon ще са почти неограничени, а с тях ще можем да творим истински футуристични реалности.

На този линк можем да се регистрираме за бета версията на Facebook Horizon, като пълната версия на платформата се очаква да се появи още догодина.