Мина си и Великден и се връщаме към обичайния работен ритъм. Но нищо чудно днес при мисълта какво ще сготвим за вечеря да ни дойде наум, че имаме доста останали сварени яйца, които боядисахме за празника. Че са красиви, красиви са, но не могат да стоят още дълго в хладилника, ако искаме да останат годни за консумация.

5 идеи какво да сготвим с останалото от празниците агнешко

5 идеи какво да сготвим с останалото от празниците агнешко

Бързи и икономични рецепти

Затова си харесахме тази идея как да ги оползотворим навреме, вместо да отидат в боклука. Така наречените дяволски яйца представляват пълнени яйца, които са страхотно предястие и много отиват с чаша бяло вино например. 

Как да ги приготвим

Щом вече имаме сварени яйца, трябва само да ги обелим и да ги разрежем на две. Вадим жълтъците и ги разбъркваме със съставки по избор. В класическата рецепта това са майонеза и горчица, за да придобие кремообразна структура.

Получената смес се овкусява с подправки и се връща в белтъка. А за да оправдаем името дяволски, може спокойно да добавим и малко лют червен пипер.

Снимка 663781

Източник: iStock

Има и различни разновидности на тази рецепта, при които смело можем да експериментираме с добавките към сварения жълтък.

По колко яйца на седмица е безопасно да ядем

По колко яйца на седмица е безопасно да ядем

И какви точно да изберем

Някои добавят скариди, а други - авокадо, което също много си отива с яйце. За по-красива визия поръсваме отгоре с червен пипер и пресен лук или свежи подправки. По желание може да сложим и печен бекон, нарязан на много малки парченца.