Bugatti е марка, символ на най-висок клас супер луксозни и много бързи автомобили, които определено не са за всеки. И точно защото са толкова специални, нови модели се представят не всяка година, както при повечето останали производители, а на много повече време. Последният - Chiron, направи премиерата си през 2016 г., а Veyron - през 2005 г.

Колко време отнема боядисването на един автобомил на марката Bugatti

За колко часа бива боядисано едно Bugatti

За същото време други произвеждат няколко коли

И сега, осем години след последния модел, който получи и няколко допълнителни модификации, от Bugatti готвят изненада за всички платежоспособни фенове на марката. Според информация в различни автомобилни медии, към средата на тази година ще бъде представен наследникът на Chiron.

Засега обаче не е ясно нито как ще се казва новият модел, нито по-важното - с какъв двигател ще бъде и колко конски сили. Най-вероятно това ще е първият хибрид на марката с 8.3-литров V16 двигател в комбинация с три електромотора. А поне до 2030 г. надали ще видим Bugatti изцяло на ток. 

Преди около шест месеца предишният директор на дизайнерския отдел на Bugatti Ахим Аншайд разкри, че дизайнът на наследника на Chiron е завършен, след като работата по него започна още през 2021 г.  Предполага се, че в новия модел ще бъдат запазени някои отличителни дизайнерски елементи от предишните, като например предната решетка и коланите, защото това е решението на Франк Хейл, който наскоро оглави дизайнерския отдел на компанията.

Какво обаче ще е различното и уникалното, предстои да разберем. Твърди се също, че новото Bugatti ще разполага с изцяло ново шаси и най-вероятно ще се произведе в по-малко бройки.

Снимка 551429

Източник: Bugatti

Въпреки че моделът ще бъде представен след няколко месеца, ще мине доста повече време, докато първият сглобен автомобил стигне до гаража на своя собственик. Плановете са производството да започне чак през 2027 г., а, както знаем, всичко при Bugatti се прави с внимание на детайла и в повечето случаи изцяло ръчно, пише Carbuzz.

Dizzy Viper и изоставените суперавтомобили Bugatti, Lamborghini, Rolls-Royce

"Изоставени" суперавтомобили, за които всички говорят

Bugatti, Lamborghini и Rolls-Royce - както не сме ги виждали досега

Изпълнителният директор на Bugatti-Rimac Мате Римак наскоро каза, че ще бъдем "изумени" от наследника на Chiron. Също така спомена, че новият модел ще получи невиждани досега функции и "силно електрифициран" задвижващ механизъм, базиран на "много атрактивен двигател с вътрешно горене". Е, определено успяха да привлекат внимание от сега.