Пандемията и всички кризи, която предизвика тя в световен мащаб, дойдоха като гръм от ясно небе не само за обикновените хора, но и за много бизнеси.

Bugatti EB 112 и историята на редкия автомобил, който се продава

Суперседанът Bugatti EB 112 - само три бройки в целия свят

Само три такива автомобила са били произведени, като всеки от тях се смята за прототип

Имаше и пострадали (също и фалирали), но имаше и облагодетелствани. Не сме предполагали обаче, че секторът на луксозните спортни автомобили ще се окаже незасегнат. Или поне така изглежда.

Според изпълнителният директор на Bugatti Rimac - Мате Римац, продажбите вървят нагоре. Дори нещо повече, всички модели са разпродадени чак до 2025 г. Постижение, което е забележително, дори в нормални икономически условия.

Според Римац, дори да се стигне до няколко годишна рецесия (спад в икономическата активност и производство) Bugatti Rimac ще излезе по-силна от нея. От CNBC напомнят, че всички 99 бройки от модел на Bugatti - Mistral, който струва 5 милиона долара, бяха разпродадени.

Именно Bugatti Mistral трябва да се яви последният модел с изцяло бензинов двигател на компанията, като след това се предприема рязък завой към хибриди и електрически спортни автомобили.