Признаваме, че плодовите салати са ни по-любими от зеленчуковите. А те могат да бъдат също толкова здравословни, вкусни и лесни за приготвяне.

Ева Лонгория, гуакамоле и как да си го приготвим вкъщи по нейната рецепта

Как да си приготвим гуакамолето на Ева Лонгория

Тайната съставка на актрисата

Освен това, според нас сладките салати бият по точки солените, защото са чудесни както за закуска, така и за десерт.

"Амброзия" е класика в жанра - свежа плодова салата, в която са замесени и ароматни череши.

Снимка 577652

Източник: iStock

Тъкмо сега им е сезонът. Затова си хапваме от тях на воля, но колкото и да са ни вкусни директно от купичка, рецептата за "Амброзия" на delish.com ни изкуши да разнообразим.

Какво ни трябва

  • 200 г заквасена сметана
  • 70 г сладкарска сметана
  • консервирани мандарини (или други цитрусови плодове) - съдържанието на една консерва, отцедено
  • 150 г ананас, нарязан на парченца
  • 150 г череши (най-добре предварително да премахнем костилките)
  • 100 г кокосови резенчета
  • 100 г печени ядки - най-подходящ е пеканът

Какво ги правим

В голяма купа най-напред слагаме заквасената сметана, добавяме и сладкарската, и ги разбъркваме. След това идва ред на плодовете - първо консервираните мандарини, след тях са ананасът и черешите, а на финала към сместа присъединяваме и кокосовите резенчета и пеканът.

Green Goddess, TikTok и как да си приготвим най-актуалната салата в социалната мрежа

Салатата, за която всички говорят

Как да си я приготвим и ние

Разбъркваме още веднъж всички съставки в купата и имаме готови шест порции. Най-добре обаче да дадем поне час на салата да се охлади в хладилник. А преди да сервираме, може да поръсим с шоколадови парченца - за още малко разкош.