Топлото време най-после дойде, а ние се размечтахме за морета, купони, пътешествия и забавления на открито с приятели. Но забравихме, че това лято няма да е много по-различно от предишното - тоест пандемично. Е, нищо не пречи да открием сезона с едно барбекю на двора или на балкона в тесен кръг.

Колкото и забавно да звучи, ритуалът "бира-скара" си има нужда от поне няколко дни подготовка. Най-добре е да започнем с гостите - ограничаваме броя им до шест-седем и проверяваме кой какво не консумира. В днешни времена едни са вегани, други са на кето диета, а трети спазват житен режим.

Следва списъкът с покупките. Основното правило за барбекю парти е да имаме няколко вида меса - стекове, бургери, наденички, плюс няколко вида салати и "добавки" като гъби, царевица, картофи и тиквички на грил. Хлебчетата за бургери или хотдог са също толкова важни, но в никакъв случай не трябва да ги заменяме с багета или филии хляб.

Питиетата минават за по-лесната част от приготовленията, но не са. Първо - трябва да им осигурим място за съхранение, ако партито е на двора. Тоест, необходим ни е мини хладилник или поне хладилна чанта, които да напълним с достатъчно бира, вино и минерална вода.

В полезни съвети за организирането на идеалното барбекю парти има тук.