Подобно на таблетките за съдомиялна машина, и алуминиевото фолио намира още няколко изненадващи странични приложения.

Таблетки за съдомиялна, загоряла скара, мазни петна и още куп проблеми, които можем да разрешим с почистващите консумативи

Още 3 ползи от таблетките за съдомиялна машина

Абсолютен мултитаскър в домакинството

То е сред обичайните заподозрени в кухнята и може да ни разреши куп проблеми, освен калисическите, свързани с приготвянето на едно вкусно печено ястие. От Clever Tricks споделят още три причини винаги да го държим в наличност.

Ножицата е сред предметите, с които всички разполагаме вкъщи, но рядко ни се налага да използваме. Точно поради тази причина, ако това се случи и има нужда от подостряне, ще ни помогне фолиото. Ще стане като нова, стига да разрежем с нея няколко сгънати алуминиеви листа.

Снимка 536002

Източник: iStock

Много домакини и техните половинки не излизат от дома си без изрядно изгладени дрехи. Не сме наясно със статистиката по темата, но вероятно точно толкова души избягват този вид занимание, защото им се струва скучно и отнема време.

И точно тук идва на помощ доброто старо фолио - за да си спестим минаването с ютията и от двете страни, трябва само да го сложим под ризата или роклята, докато ги гладим отгоре. През това време то се нагрява и ни спестява двойната работа.

Алуминиевото фолио, печенето в него и кога е опасно за организма

Ето защо да не готвим в алуминиево фолио

Рисковете за здравето, за които не подозираме

За проблема с тъмните кръгове и подпухнати зони около очите знаем всякакви трикове, но и в този случай няколко алумниева листа под очите биха освежили вида ни. Преди това обаче, трябва да ги изстудим хубаво във фризера.

Тъмните кръгове под очите, храните, напитките и как да ги избегнем

Как да се избавим от тъмни кръгове под очите

Три елементарни трика да се справим с проблема

И за нула време получаваме продукт за красота с релаксиращо действие. При това "само с едно нанасяне", както обичат да казват в рекламите на козметика.