Есен е мрачно е и се чувствате отпаднали. Прибирате се вкъщи и ви чакат още задължения. Сякаш няма край... Опитайте се да отделите малко време вечер за себе си. Пуснете си отпускаща музика и се опитайте да забравите всичко случило се през деня. Избавете се от стреса и натрупаното напрежение. Ето няколко съвета как да се поглезите в домашна обстановка и да изглеждате красиви и бодри на другия ден.

Вземете си топъл душ и се отпуснете. Седнете и намажете краката си с лосион и започнете да масажирате. Масажирайте всеки пръст поотделно. Преминете към средата на ходилото и масажирайте. Ако е нужно добавете още лосион, за да бъде по-приятен масажът. Бавно отидете към глезена и разтривайте внимателно.

Повторете същата процедура и с другия крак. Можете да използвате загряващи кремове и да втривате. Това ще ви отпусне. Накрая намажете обилно и сложете хавлиени чорапи. Така на сутринта краката ви ще бъдат меки и нежни и то без никакви усилия.

Друг начин да се справите с уморените крака са торбичките с билки, които се предлагат вече в магазините за здравословни храни. Можете да изберете готови комбинации или да направите своя. Ето няколко насоки - ментата загрява и подобрява циркулацията на кръвта. Както тя, така и розата, а и лавандулата са подходящи за употреба вечер и през студените дни. Ето как да ги използвате.

Бързо и лесно е. Наливате гореща вода в подходящ съд, в който да потопите краката си, слагате пакетчето и изчаквате. Когато водата промени цвета си трайно, наливате малко студена вода, за да добиете желаната температура и потапяте краката си и се наслаждавате на аромата и топлината. Можете да добавите и морски соли и комбинацията ще придобие лечебна сила.

Погрижете се за спокоиствието си и релаксирайте. Краката ви ще се чувстват прекрасно, а самите вие ще сияете и ще се чувствате добре.

suetno.com