Трудно си представяме, че на някой би му останала недопита и забравена бутилка шампанско. Ако обаче това ни се случи, вече знаем какво да правим с изветрялата напитка (не, няма да готвим с нея). Ще я използваме за разкрасяване.

Снимка 398345

Източник: iStock

Детокс маска за лице

Виненото питие е богато на антиоксиданти и действа като тоник на кожата. Затова може да го използваме, за да забъркаме маска с глина за лицето си. Достатъчно е да добавим количество, за да се получи гладка гъста каша. Ако сме с по-суха кожа, допълнителна лъжичка кисело мляко ще ни е от полза. Престоява, докато изсъхне, след което отмиваме с хладка вода и нанасяме подхранваща грижа.

Снимка 328380

Източник: iStock

Вана с шампанско

Само в най-смелите си мечти може да си представим, че се киснем във вана с пенливо вино. След празниците обаче почти можем да го реализираме, като добавим към обичайните си соли за вана и останалото количество изветряло шампанско - полифенолите в него намаляват зачервяванията на кожата.

 

Снимка 398346

Източник: iStock

Тоник за коса

Има почти същите свойства, като на изплакването на косата с оцетна вода. Просто изливаме чаша шампанско на току-що измитата коса, сресваме внимателно, след което отмиваме с хладка вода.