От край време футболът обединява най-различни хора около една обща страст - любим отбор. Въпреки тази голяма любов много клубове не успяват да привлекат на стадиона толкова привърженици, колкото им се иска.

Карим Бензема и обвиненията срещу футболиста, че има връзки с терористична организация

Носител на Златната топка, обвинен във връзки с терористична организация

Какъв е отговорът на Карим Бензема

Такъв пример е втородивизионният немски отбор Фортуна Дюселдорф. В началото на годината те обявиха, че възнамеряват да пускат феновете без пари на домакинските си мачове с цел да върнат повече хора на стадиона.

И този план бе приведен в действие през изминалия уикенд, когато Фортуна прие на своя стадион Кайзерслаутерн. От клуба пуснаха всички 52 000 зрители на стадиона абсолютно безплатно и това се оказа повече от добро решение.

Е, до 32-та минута не изглеждаше така, защото гостите водеха с цели три чисти гола разлика. Но съдбата си знае работата и в крайна сметка Фортуна успя да достигне до впечатляващ обрат, вкарвайки четири безответни гола, за да спечели мача.

Fortuna for Everyone, както се казва инициативата за пускането на феновете без пари, все пак ще коства финансови загуби. Изпълнителният директор на клуба Александър Йобст казва, че един мач със свободен вход коства на Фортуна между 450 000 и 500 000 евро.

Но идеята е тези загуби да бъдат компенсирани чрез привличането на нови спонсори, които биха желали да рекламират пред препълнения стадион. Йобст твърди, че за изминалия мач са получили над 120 000 запитвания за билети, като около 25% от желаещите никога досега не са присъствали на мач на Фортуна.

Наблюдава се също така увеличение в закупуването на членски карти и най-различни фенски артикули, пише The Associated Press. Средната посещаемост на домакинските мачове на клуба през миналата година е била около 30 000 души, което не е никак зле, но Фортуна остава доста далеч от това да се мери с големите клубове в Германия.

Дейвид Бекъм или Виктория Бекъм - кой има повече пари

Колко богати са семейство Бекъм

Говорим за много милиони

Това бе първият от общо три мача през настоящия сезон, които феновете ще могат да наблюдават безплатно. Вторият трябва да бъде през месец януари.