Футболът е непредсказуема игра... когато мачовете не са уредени, разбира се. Е, и тогава е непредсказуем за онези, които не знаят как е договорена среща.

Патрик Гунарсон, Викинг и обвиненията срещу вратаря, че смалява вратата си

Вратярят, който смалява вратата си

Обвиненията са сериозни

В четвъртата по сила лига в Южна Африка обаче се е случило нещо наистина странно. Нещо, което не се случва често, ако въобще се случва. Миналия месец шампионът в това първенство е трябвало да бъде определен в последния кръг.

Отборът на Шивулани се е виждал шампион, защото е има три точки преднина и головата разлика по-добра с цели 16 гола от втория Матиаси. И във въпросния последен кръг Шивулани успяват да спечелят мача си с главозамайващият резултат 33:1.

Но в същото време Матиаси печелят мача си срещу третия във временното класиране Нсами с 59:1. Според BBC, проверка е показала, че тези резултати, освен странни, не са и случайни.

Снимка 577764

Източник: iStock

Когато на полувремето Шивуални разбират, че Матиаси водят с 22:0, правят така, че опонентите им да останат с едва седем играчи на терена. Просто са били изморени и са напуснали мача. Звучи резонно.

В мача на Матиаси обаче съдията раздава червени картони като за добро утро и оставя противниците им също със седем души на терена. И това не е всичко, защото Нсами може и да са били със седем играчи, но са успели да вкарат 41 гола... в собствената си врата.

Българският национален отбор по минифутбол и историческото класиране за полуфинал на Европейско първенство

Когато футболът потъва, минифутболът изплува

Поне един повод за гордост

Съдията пък е записвал голмайсторите по много странен начин. Просто е отбелязвал номера на играча и колко общо гола е вкарал. Същите четири отбора не са били толкова резултатни, когато са се срещнали през март.

Снимка 577763

Източник: iStock

Тогава Шивуални завършват 2:2 с Котоко, а Матиаси побеждават Нсами с 2:1. В крайна сметка, и четирите отбора са били изключени от първенството, а титлата е била връчена на четвъртия в класирането.

Официалните лица от клубовете са получили забрани да участват във футболни мероприятия за между пет и осем сезона. Докато на съдиите им е било забранено да свирят за 10 сезона. Очакват се наказанията и на играчите. Четирите клуба пък имат доживотна забрана за участие в първенството.

Пред националното радио треньорът на Нсами, които са си вкарали 41 автогола, казва, че играчите са били разстроени и не са имали мотивация. Защото в предния им мач съдията е отменил четири техни гола, а е признал гол на противника, който е бил нередовен.

Спартак Москва, Байерн Мюнхен и как руснаците се подиграха на опитите на германците да привлекат Садио Мане

Руският отбор, който се подигра с Байерн Мюнхен

Проява на чувство за хумор от страна на Спартак Москва

След мача им е било казано, че въпросният съдия е част от Шивуални. Е, впечатляващо, но за момента нищо не може да се мери с мача от долните дивизии на Магадаскар, завършил 149:0. Тогава загубилият отбор е започнал да си вкарва автоголове заради несъгласие с треньора.