Всеки вратар е готов на всичко, за да предотврати допускането на гол във вратата си. Повечето в днешно време имат какви ли не ритуали преди мач, които смятат, че им помагат да се представят по-добре.

Ерлинг Холанд, часовниците Rolex и Omega, които е подарил на съотборниците си и екипа на Борусия

Щедрият жест на сбогуване на Ерлинг Холанд

За какво футболистът е похарчил половин милион

Малко допълнително късмет никога не е излишен, все пак. Патрик Гунарсон, който пази вратата на норвежкия Викинг, обаче можем да кажем, че е превъртял играта.

Исландският футболист, който се подвизаваше и в английския Брендфорд бе уловен от камери, че преди мачовете на отбора си буквално премества двете странични греди. Така че поне с малко да смали вратата си.

Трик, който определено не сме си помисляли, че е възможен, но очевидно Гунарсон е намерил пробойна. Разбира се, вратарят отрича да е правил каквито и да било манипулации, като нарича това обикновен ритуал, пише SPORTbible.

Стандартната дължина на футболната врата е седем метра и 32 сантиметра, като от норвежкото издание Aftenbladet твърдят, че с така наречените си ритуали Патрик Гунарсон успява да смали врата, която пази, с цели 15-20 сантиметра.

Лукас Подолски, Горник Забже и как футболистът пътува с влак с феновете на отбора

Да, романтиката във футбола е все още жива

Лукас Подолски - с влака до стадиона и рамо до рамо с феновете

21-годишният Гунарсон влезе в полезрението на медиите и в края на миналата година, когато в самия край на мач на неговия отбор предизвика свой съотборник в саморазправа, за да бъде изгонен (тук).