Ваксинацията сред спортистите продължава да бъде актуална тема, като в NBA например никой не е задължен да си постави ваксина, но реално положението не е точно такова.

Леброн Джеймс, NBA и ваксинирал ли се е Краля

Упорството на Краля пред ваксините свърши

Леброн Джеймс разкри, че вече е ваксиниран

От Асоциацията не са поставяли такива условия, но в различните Щати има действащи различни рестрикции и правила, които засягат именно неваксинираните. 

Макар и по-голямата част от баскетболистите вече да са ваксинирани, остава една малка част от тях, която отказва към момента. Най-известният ѝ представител е Кайри Ървинг, но дори на него може да му се наложи да се ваксинира, ако иска да участва в мачовете на Бруклин Нетс.

Още повече, ако иска да играе за отбора си в гостуванията на Торонто Раптърс. Според Шамс Чарания от The Athletic, играчите, които нарушат действащите разпоредби в Канада, ще си навлекат сериозни проблеми, пише Bleacher Report.

Андрю Уигинс, ваксинацията на баскетболиста и защо се ечувствал принуден да го направи

Принуда или личен избор са ваксините в NBA

Андрю Уигинс смята, че избор не му е бил оставен

Неваксинираните спортисти ще могат да напускат хотела само когато това го прави целият отбор. А който наруши разпоредбите за карантина, го очаква затвор до шест месеца и парична глоба в размер на 750 000 долара.