Едва ли скоро ваксините ще спрат да са основна тема на различни нива. И не говорим само за двата лагера, на които най-общо са разделени хората.

Foo Fighters, концертите им и изискването за ваксина или отрицателен PCR тест

Концертите на Foo Fighters - само с ваксина

Какво още обявиха групата

Напоследък все по-често се чуват мненията и изказванията, че въпреки пожелателния й характер, ваксината всъщност е задължителна и върху неваксинираните се упражнява натиск.

На такова мнение е Андрю Уигинс, който е част от играчите в NBA с поставена ваксина. Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс обаче сподели, че се е чувствал принуден да се ваксинира.

По принцип към момента в NBA не са приели наличието на ваксина като задължително условие за участието в мачовете. Но играчите, които не са ваксинирани, могат да пропуснат сериозна част от мачовете, защото в някои щати има ограничения и карантини за неваксинирани.

След мача с Портланд Трейл Блейзър, който бе част от предсезонната подготовка на отбора, Уигинс сподели, че се е ваксинирал с ваксината на Johnson & Johnson, но особен избор не му е бил оставен.

Според него нещата стоят така, че или се ваксинираш, или не играеш в NBA. "Беше тежко решение. Надявам се, че в дългосрочен план всичко ще е наред и след 10 години все още ще съм здрав."

Андрю Уигинс казва още, че не е искал да се ваксинира. Според People, здравните власи в Сан Франциско например са задължили спортистите да бъдат ваксинирани, за да могат да участват в домакинските срещи на отборите си. 

За да може фен да присъства в Chase Center, залата, в която Голдън Стейт играе мачовете си, то той трябва да бъде напълно ваксиниран. Изключение се прави за децата под 12-годишна възраст.

Леброн Джеймс, NBA и ваксинирал ли се е Краля

Упорството на Краля пред ваксините свърши

Леброн Джеймс разкри, че вече е ваксиниран

Уигинс отбелязва, че някаква част от нежеланието му да се ваксинира дива от инцидент, който е претърпял преди няколко години. Тогава баскетболистът е получил алергична реакция от Тиленол и оттогава предпочита да оставя тялото си да се излекува по естествен начин.

Към момента Кайри Ървинг е сред най-известните играчи в NBA, които отказват да се ваксинират. Но по-голямата част от тях вече са го направили.