Темата около ваксинирането срещу COVID-19 едва ли скоро ще бъде изчерпана, като все още лагерите са два. Едните вярват на ваксините, докато другите са по-скоро скептични към действието и безопасността им.

Foo Fighters, концертите им и изискването за ваксина или отрицателен PCR тест

Концертите на Foo Fighters - само с ваксина

Какво още обявиха групата

Сред известните личности също има отявлени противници на ваксините, точно като не липсват такива и в NBA. Кайри Ървинг, който смята, че всъщност Земята е плоска, няма много вяра на и ваксините срещу COVID-19.

До съвсем скоро и Леброн Джеймс беше в този отбор, като Краля не е заявявал, че е антиваксър, а по-скоро, че има нужда от повече информация.

Очевидно я е получил, защото в деня, отреден за медийни изяви на баскетболистите на Лос Анджелис Лейкърс, Джеймс разкри, че е напълно ваксиниран, пише Basketball Forever.

Той обаче не смята, че трябва да подтиква когото и да било да се ваксинира или пък да не го прави, защото това е личен избор и всеки има право на гледна точка и мнение. 

Но докато Леброн Джеймс запазва дипломатичност по въпроса, има играчи, които са доста открити в агитациите си. Дреймонд Грийн например се появи с тениска, която осмива хората, които не искат да се ваксинират.

По време на пресконференция на Орладно Меджик пък Рубин Лопез също пусна шега на гърба на неваксинираните. Баскетболистът заяви, че не е сигурен дали Милуоки Бъкс са спечелили титлата през изминалия сезон, защото не е бил в залата, не го е видял с очите си и иска някакво доказателство.

И завършва с това, че ще трябва да направи свое собствено проучване по въпроса. Фраза, която през последните месеци се използва доста често от известни личности, които отказват да се ваксинират.