77-ият филмов фестивал в Кан поднесе истински празник за любителите на киното с нови филми от известни режисьори като Йоргос Лантимос и Паоло Сорентино, както и живи легенди като Франсис Форд Копола, Дейвид Кроненбърг и Джордж Милър. Един от претендентите за "Златна палма" беше и новият филм с Мария Бакалова - "Стажантът", в който тя играе бившата жена на Доналд Тръмп - Ивана Тръмп.

Когато Саня Борисова заведе "Никога не е просто секс" в Кан

Когато Саня Борисова заведе "Никога не е просто секс" в Кан

Актрисата се похвали с присъствието си на червения килим

Снощи, 25 май, отличията бяха раздадени и фестивалът беше официално закрит. Филмът Anora, който разказва за млада екзотична танцьорка, която се забърква със сина на руски олигарх, спечели голямата награда. Филмът на Шон Бейкър беше предпочетен пред други 21, сред които такива на режисьори като Франсис Форд Копола и Дейвид Кроненберг.

Anora е поредният филм на Шон Бейкър, посветен на секс работници. В тази поредица са "Червената ракета" от 2017 г. и "Проектът "Флорира"", в който играе Уилям Дефо.

Шон Бейкър, който получи "Златна палма" от режисьора Джордж Лукас, посвети наградата на "всички секс работници - настоящи, минали и бъдещи".

Предателства, пари, изнасилване - “Стажантът” с Мария Бакалова разбуни духовете в Кан

Предателства, пари, изнасилване - “Стажантът” с Мария Бакалова разбуни духовете в Кан

Първи отзиви за филма

Джеси Племънс спечели наградата за най-добър актьор във филма Kinds of Kindness на режисьора Йоргос Лантимос. Две oтличия взе филмът Emilia Perez. Едната - за режисьора Жак Одиар, а втората за най-добра актриса. Тя отиде при всички актриси от филма - Зоуи Салдана, Селена Гомес, Карла София Гаскон и Адриана Пас. Наградата за сценарий отиде при The Substance, а Мигел Гомес грабна приза за режисура за Grand Tour, пише Deadline.

Междувременно индийската актриса Анасуя Сенгупта от филма The Shameless на българския режисьор Константин Божанов спечели награда за най-добро изпълнение в 77-то издание на кинофестивала в Кан. Новината съобщи самият Божанов във Facebook. Копродукцията между България, Швейцария и Франция се пребори за награда из между още 14 заглавия.

The Shameless e представен като криминална драма. Основната история разказва за забранената любов между две жени от Индия, принудени да се борят срещу консервативните патриархални традиции на обществото, в което живеят.