Втори сезон на българското издание на "Ергенът" приключи снощи, което означава, че ни дели година от следващия сезон, за който вече тече кастинг. В САЩ, където е създадено оригиналното предаване през 2002 г., обаче обявиха още един допълнителен формат на предаването.

"Ергенът" - любовта като риалити формат

"Ергенът" - любовта като риалити формат

Защо гледаме и защо се правим, че не гледаме романтичното риалити

The Golden Bachelor или "Златният ерген" ще търси половинка на мъже в третата възраст, като кандидатките за сърцето му също ще бъдат на такива години. "Един непоправим романтик получава втори шанс в любовта, за да може да открие партньорка, с която да прекара залеза на дните си", се казва в пресрилийза на АВС.

В него се пояснява още, че жените, които ще пристигнат в имението на "Златният ерген", ще стъпят на дългогодишния си опит в живота, през който са преживели любови, загуби и радост. Те пък ще търсят "искрата, която да запали бъдеще, пълно с безкрайни възможности".

Премиерата на The Golden Bachelor ще бъде тази есен по АВС, като продукцията ще е дело на Warner Bros. Unscripted Television, съобщават от CNN. Едва ли обаче скоро ще видим този формат на предаването и в България - преди това се надяваме да се появи и обратният вариант, в който една жена избира между 25 кандидати за сърцето й.