Признаваме си, че обичаме домашните любимци, особено кучетата. Не пропускаме и възможност да се порадваме на всяко, без значение дали е наше, или чуждо. А какво ще кажете да гушкаме някой космат приятел, докато пием кафе?

Испанската столица вече ни дава подобна възможност, а като бонус имаме право дори да осиновим кученцето, ако вече толкова сме си го харесали. Мисията на едно новооткрито кафене в Мадрид е да се опита да помогне на безпризорните животни, защото в Испания през 2018 г. са изоставени повече от 138 000 кучета.

В The Doger Café можем да пием богато 100% сертифицирано органично кафе, домашни сладкиши или крафт бира в компанията на очарователни кученца, които чакат да бъдат осиновени.

От кафенето предлагат и разнообразни услуги, насочени към хора, които вече имат домашен любимец - от прически и аксесоари до треньори и кучешки градини. 

Има едно нещо обаче, което трябва да имаме предвид, преди да отидем на това място. Достъпът е възможен само по предварителна заявка и не е възможно да стоим повече от 30 минути, за да се гарантира благосъстоянието и безопасността на кученцата.

В кафенето се приемат между четири и шест бездомни кученца, като бройката им се възстановява веднага след като някое бъде осиновено. Част от печалбите от продажбите при консумацията са предназначени за поддръжката на животинките. От януари до настоящия момент са осиновени вече 11 кученца. Ако случайно имаме път към Мадрид, може да хвърлим едно око на това заведение с чудесна кауза.