И докато всички очакват с нетърпение да видят Кристен Стюърт като принцеса Даяна в пълнометражния филм Spencer, работата по пети сезон на The Crown не върви толкова гладко. В него също става дума за последните години на лейди Ди.

The Crown, принцеса Даяна, интервюто с Мартин Башир и ще бъде ли част от продукцията

The Crown пак ядоса принц Уилям

Думите, които не иска да чува отново

Джемайма Кан, телевизионен продуцент и приятелка на Даяна, е отказала да съдейства за създаването на сценария за новия сезон, след като първоначално е поела този ангажимент.

Кан публикува изявлението си по случая в Sunday Times. "За мен беше много важно последните години на приятелката ми да бъдат представени точно и с разбиране, защото до момента това не се е случвало", се казва там.

Кан пояснява, че създателят на The Crown Питър Морган се е свързал с нея с молба да участва в писането на сценария на петия сезон на сериала, който разказва именно за тези години от живота на покойната принцеса.

"Работихме заедно от септември 2020 г. до февруари 2021 г. Когато уговорката ни за сценария не беше спазена и когато разбрах, че една определена история няма да бъде разказана по начина, по който се надявах, помолих цялата ми работа по епизодите да не бъде използвана, както и да не бъда кредитирана".

Работата по петият сезон на сериала за английското кралско семейство тече в момента. В ролята на принцеса Даяна е Елизабет Дебики, а принц Чарлз е изигран от Доминик Уест. Очаква се премиерата да бъде през ноември 2022 г.