The Crown на Netflix определено е продукцията, която най-сериозно успя да разбуни духовете в кралския двор. Сериалът пресъздава живота зад високите огради на дворците на Острова, а безспорно едни от най-интересните моменти са тези, в които принцеса Даяна е главно действащо лице.

Принц Уилям, The Crown и защо сериалът ядоса сина на принц Чарлз и принцеса Даяна

Сериалът, който разгневи принц Уилям

Пореден удар за херцога

Преди няколко месеца излязоха резултатите от независимо разследване, според което журналистът Мартин Башир е използвал "измамно поведение", за да накара Спенсър да направи скандалните си разкрития пред него по време на интервюто им през 1995 г. Скоро след това принцовете Уилям и Хари получиха извинение лично от журналиста, който се оправда, че е бил жертва на заговор.

Сега неприятните спомени от миналото изплуват отново, защото стана ясно, че The Crown ще пресъздаде въпросното интервю на Даяна и Мартин Башир, в което тя признава за своята извънбрачна връзка, както и за тази на принц Чарлз.

Според източник, цитиран от The Sun, създателите на сериала смятат, че именно това ще е ключовият момент на пети сезон и просто няма как да минат без него, въпреки че е доста спорен (или пък точно заради това).

"За сценаристите бурният брак между Чарлз и Ди доведе до нейните признания в "Панорама" и последиците от това предопределиха последните й месеци", казва още източникът.

Това решение на създателите на сериала със сигурност никак няма да се хареса на принц Уилям, който със зъби и нокти се бори за честта на покойната си майка.

Принц Уилям, принц Хари и извинението, което получиха от Мартин Башир

Извинението, което получиха Уилям и Хари

Доста закъсняло

Неговото мнение е, че това интервю няма легитимност и не бива да бъде излъчвано повече. Но в предпоследния сезон на The Crown ще чуем отново признанията на Лейди Ди, които 25 години по-късно още отекват в ушите на мнозина.