Добрият имидж и кариерите на доста холивудски имена пострадаха след обвиненията в сексуални посегателства през последните години. Не че въпросните случаи са зачестили - просто движението Me Too даде глас на хиляди жертви, които до момента не бяха споделяли за преживяванията си.

Кевин Спейси - невинен по всички обвинения за сексуално насилие

Голямата победа на Кевин Спейси

Съдът има окочателно решение и по деветте обвинения

Един от "хищниците" в киноиндустрията се оказа и Кевин Спейси - един от най-добрите актьори в последните десетилетия, чието име свързваме с филми като "Обичайните заподозрени", "Американски прелести", "Седем".

Документалният филм Spacey Unmasked, работата по който започна през 2022 г., трябваше да проследи кариерата му. Впоследствие обаче се появиха обвиненията в сексуални посегателства срещу 64-годишният актьор и фокусът му се смени.

Снимка 622674

Източник: GettyImages

Сега вече работата по него е завършена и ще видим много повече от професионалните върхове на Спейси в него. Двете части включват интервюта с няколко мъже, които говорят за отношенията си с актьора - нито един от тях обаче няма връзка с делото, което се водеше срещу него във Великобритания.

Освен за интимните му отношенията, филмът ще разкаже и за живота на Кевин Спейси - от детството му в Ню Джърси до пробива на Бродуей и последвалата шеметна кариера в Холивуд, поясняват Variety.

Spacey Unmasked е продуциран и режисиран от Катрин Хейуърт и ще бъде излъчен на 6 и 7 май по Channel 4 във Великобритания. За момента няма премиерна дата за България, но правата му за Полша и Испания са закупени от HBO Max, така че е възможно да го гледаме по тази стрийминг платформа.