Да направиш документален филм за един от най-великите тенис играчи на всички времена, едва ли е лесна задача - с четвърт век спортна кариера, със 103 титли от турнири и многократен номер 1 в мъжкия тенис, Роджър Федерер е легенда.

Роджър Федерер и новината за пенсионирането му от тениса

Крайното решение на Роджър Федерер

Сладко-горчив хап за тенисиста

Естествено че историята му би била подходяща за документален сериал. Въпреки това Асиф Кападия - режисьорът спецелил Оскар за документален филм през 2016 г. с филма за Ейми Уайнхаус, решава да се съсредоточи само върху последните 12 дни от професионалната кариера на швейцареца.

"Първоначално идеята беше да заснемем последните моменти от кариерата ми, за да мога после да ги показвам на приятелите и семейството си", казва самият Роджър Федерер пред Deadline.

Снимка 628791

Източник: GettyImages

Впоследствие обаче Prime Video решават, че работата на Кападия и Федерер заслужава да получи и стрийминг излъчване. "През цялата си кариера гледах да избягвам камери около мен и семейството ми, особено при важни моменти. Сега нямах този проблем, тъй като филмът не беше предназначен за публика", допълва още тенисистът.

Снимка 583232

Източник: GettyImages

Впоследствие обаче кадрите и емоциите, които успяват да заснемат, са толкова силни, че променят мнението му за това да не показва пред широката аудитория личния си живот. Той се надява, че историята му ще вдъхнови тенис ентусиасти по цял свят.

Филмът на Асиф Кападия за Роджър Федерер все още няма официално заглавие нито премиерна дата. От информацията обаче разбираме, че грубата работа по него е завършена, така че може би ще разберем повече (а защо не и да го видим) скоро.