Феновете на Новак Джокович, а и на тениса като цяло, определено не са свикнали да виждат толкова колеблива игра от страна на световния номер едно.

След удара по главата - какво се случва с Новак Джокович след инцидента с бутилката

След удара по главата - какво се случва с Новак Джокович след инцидента с бутилката

Защо е притеснен сърбинът

Отпадането на сърбина от Internazionali BNL d'Italia в Рим бе поредното доказателство за драстичния спад във формата му. Липсата на спечелен трофей от началото на годината обаче застрашава сериозно първото място в ранглистата, което Новак Джокович заема от рекордните 425 седмици.

Следващият голям турнир, на който Новак Джокович ще вземе участие, е Roland-Garros. Вторият за годината турнир от Големия шлем стартира следващата седмица и след него може да имаме нов номер едно в тениса.

Снимка 664988

Източник: GettyImages

Миналата година Джокович спечели Откритото първенство на Франция, което означава, че сега от актива му ще бъдат извадени 2000 точки. Така при старта на Roland-Garros в класирането на живо Яник Синер ще бъде номер едно с 865 точки преднина пред сърбина.

Какво трябва да направи Новак Джокович, за да остане на първото място и след Roland-Garros

Опциите пред сърбина са две. Според Eurosport, минимумът от представянето на тенисиста е той да достигне до финала. Само финал би запазил Джокович на върха, но при едно условие - Синер трябва да отпадне преди полуфиналите.

Снимка 664987

Източник: GettyImages

Какво трябва да направи Яник Синер, за да стане номер едно

Интересното е, че италианецът може да бъде новият номер едно в тениса, дори да не изиграе и един мач на Roland-Garros. Достатъчно е, че Джокович да не достигне финал или спечели турнира, за да може Синер да се превърне в първия италианец на върха на класацията на ATP.

Снимка 664984

Източник: GettyImages

Условностите са много, а към момента не е сигурно дали Яник Синер ще може да участва на Roland-Garros заради контузията, която получи преди няколко седмици. Именно тя го извади от участие в Internazionali BNL d'Italia.

Какво разкри Григор Димитров за трудното си начало в България

Какво разкри Григор Димитров за трудното си начало в България

Българинът разказва за условията, в които е започнал да тренира тенис

Колкото до Карлос Алкарас, той няма шансове отново да е номер едно в тениса. Не и след Roland-Garros, защото дори да спечели турнира, няма да му достигат точки, за да първи.